Vi har hittat på och tillverkat egna uppfinningar som på olika sätt hjälper till att rädda vårt vatten från skräp och smuts. Här kan du läsa om uppfinningarna. Klicka på bilden för att förstora den!

Bild på havet: samsommer

Sandtillverkaren

Min uppfinning har en stor fläkt och en box. På boxen finns en liten tratt, och på tratten finns ett litet hål där det kommer ut sand. Den har en slang som går in till boxen. Sedan finns det en sak som ser ut som en flotte. Men den är på botten och på mitten av havet, alltså över allt. När den ser skräp blir den jättearg och suger upp det direkt!

Av Alice

 

LUFTSUGAREN

Luftsugaren är i luften. Den har långa armar som kan vara flera tusen meter långa. Man kan också sitta i mitten av maskinen. Där finns en mjuk stol. Framför den finns en massa knappar som man styr med. Min uppfinning hjälper till med att det blir mindre skräp på ytan av havet och på botten. Slangarna sugar upp skräpet, och uppe på toppen finns det ett rum där skräpet hamnar. Min uppfinning har färgen vit, svart, rosa, silver och gul. När jag byggde min uppfinning så kändes det lite konstigt. För att jag tänkte:”Oooooo, tänk om jag gör fel”. Ja, det var allt om min maskin!!!!!!!!!

Av Amila

 

Gräv och sugmaskin

Jag har uppfunnit en gräv och sugmaskin. Den kallar jag för Kingen. Den gräver och suger efter skräp på havets botten. Jag styr min uppfinning med en handkontroll från båten jag jobbar ifrån.

Av Bahri

 

 

Min uppfinning

Min robot är stor och tjock. Den har två tjocka händer. Den har ett öga. Det är en kikare i den. Den suger skräp i vattnet. Min robot är svart, grå och vit. Den har en grå hand och en svart fot. Den lever också i naturen.

Av Dania

 

Bengt

Min uppfinning ligger under vattnet och har tre kameror. Den kan titta efter skräp med sina kameror. Kamerorna varnar när de hittar skräp. Det var roligt att bygga min uppfinning.

Av David

 

Dionas uppfinning!

Den har en kikare som kan upptäcka skräp i havet. Den är svart och vit. Den tar bort skräp i havet.

Av Diona

 

Skräpsökaren

Min uppfinning har två delar. Den har två ögon på varje del; Del lilla delen har metall runt om. Den stora har trä runt om den är lång också. Den hjälper att hitta de andra stora delarna och kan hitta skräp inuti havet. Min uppfinning fungerar med batteri. Man behöver lägga batteri på båda delarna. Den kan titta ovanför havet och allt som finns i havet. Den har också ett rep under så att den träbiten inte ramlar. Det kändes jätte bra att göra denna uppfinning.

Av Emil

 

MIN SKRÄPSAMLARE

Jag har gjort en skräpsamlare. Min maskin har en rund cirkel som samlar allt skräp. Den drar upp skräpet med ett snöre och sen åker den upp till en tunnel och då blir det luft. Det finns trappor till där man sitter och styr skräpsamlaren. Det finns också en liten maskin. Man håller i den vita knappen. Det är den som startar skräpsamlaren, men den svarta knappen avslutar maskinen. Det finns en person som styr maskinen. Det var roligt, spännande och svårt att göra uppfinningen.

Av Emina

 

Dammsugaren

Min uppfinning är en dammsugare. Den har 4 dammsugare och i mitten finns en styrmaskin. Den suger upp skräp på havets botten. Allt skräp hamnar i mitten. Det var roligt att göra uppfinningen!

Av Fatme

Skräpsugaren

Min uppfinning heter skräpsugare och den suger allt skräp som finns i havet. Den kan gå på botten av havet. Den suger genom att den har ett sugrör som suger allt skräp. Därifrån kommer allt skräp in. Den har ögon så att den kan se. Om det är en grej som inte får plats i sugröret, då har den en grej som är jätte varm och gör att skräpet smälter och sen blir till luft.

Av Jon

 

Min uppfinning heter Sköld.

Den gör att inget skräp kommer ut i havet och den står på sanden. Den är byggd av plast, den är lite platt. Jag har gjort den av lim och limmet gör att allt sitter ihop.

Av Josef

 

Snurren!

Min uppfinning heter Snurren för att den snurrar för att samla in allt skräp på havets yta. Den snurrar och då fastnar allt skräp på den och sen är det en slang som allt skräp sugs upp i och förs till dem som kan ta hand om skräpet. Sen är det en lång sladd som sitter i min uppfinning. Den är kopplad till en annan uppfinning som har ström i sig så att Snurren kan snurra. Den är också uppe på stranden. Min uppfinning är grå och lite svart. Det var roligt att bygga min uppfinning!

Av Kinnah

 

Skräpmaskinen

Min uppfinning har två sugmaskiner som suger upp skräp. Den heter Skräpmaskinen. Man kan använda den på land, i havet och på havets botten. Det är en ubåt som man kör runt med. Skräpmaskinen kan bli liten och stor!

Av Kumail

 

Nyckelpigan

Min uppfinning heter Nyckelpigan.Den har två spakar och en stol och åtta fötter. Den suger upp skräp på havsbotten. Man flyttar på den med hjälp av spakarna. Då tar den skräp under fötterna. Det var spännande och roligt och man behövde mycket material.

Av Marina

 

Supersugaren!

Den är en maskin som går på havets botten. Den har en signal som lyser om vi tappar bort den och vi kan hitta den med flygaren. Den kan flyga över havet. Det finns ett rör som är öppet som suger in skräp. Den skannar efter skräp med sina ögon. Efter det suger den upp skräpet. När skräpet kommer in går det sönder i små delar. Sedan samlas det i en burk. Det var roligt och spännande att tillverka vår uppfinning.

Av Marko

 

X-Doom

Den är stor och den heter den X-Doom. Den kan hitta metall under marken. Det piper högt när det finns metall under marken. Den har en raket som åker runt stranden och kollar var metallen är. När dom hittar metall så kommer bilen och plockar bort det. Det kändes bra att skapa den!

Av Michael

 

Den stora valen

Min uppfinning ser ut som en stor val. Den har små kameror. Färgen är röd, blå och lime grön. Den är vattentät och har tre motorer som går i 250 km/h. Den är riktigt snabb. Den har också en Ps4 kopplad till en smartboard. Uppfinningen har en rosa skärm som kan söka efter vem som har kastat skräp i havet från satellit rymden.

Av Mustafa

 

Blåshavet och Glas-ögon skräp

Jag har två uppfinningar. Den första har jag tillverkat med hjälp av skrot. Jag kallar den för Blåshavet för den ser ut som om den flyger. Jag har gjort den av toapapper och gammalt gymnastikpapper som man har klippt. Och små saker som är runda som man kan limma fast. Jag har använt papper med hål och ringar i som man kan limma. Jag har använt skumsvamp där nere och det är där som man kan sätta fast alla sakerna. Min uppfinning har en kamera så om det finns skräp då ser den skräpet. Den suger då den kommer till skräpet och sen kommer skräpet upp till hålorna och fastnar. Min andra uppfinning den heter Glas-ögon skräp. Den har glasögon och om man stänger den då är den inte på men om man öppnar den då är den igång. Jag har gjort den av skumsvamp och det finns små runda ringar och en kvadrat som gör att den kan flyta och då fastnar det skräp. Om Glas-ögonskräp ser att det finns skräp så suger den upp det, då kommer skräpet till hålorna.
Och den har en stor ficka som man tror att den är liten.
Jag har and vänt en metall som är rektangelformad och om det finns stort skräp så fastnar det där. Det stora skräpet kommer till fickan. De små sakerna fastnar i hålen. När den arbetat färdigt då lägger man allt skräp i en soptunna.

Så där var min uppfinning!

Av Nour

 

Plopp

Min uppfinning heter Plopp. Den simmar i havet och rensar havet från skräp. Skräpet åker in i en behållare. Färgerna är blå lilla brun svart orange.

Av Riyad

 

Min uppfinning och min maskin!

Min uppfinning den fungerar med knappar. Knapparna är vita och svarta. Med den vita startar man maskinen. Med den svarta stänger man av den. Den har två armar som plockar upp skräp på havets botten. Den är stor och man kan sitta i den. Det kändes bra, roligt och spännande att göra uppfinningen.

Av Sandra

 

Brännaren

Min uppfinning har ett rör och armar. På armarna ritter två magneter. Den har två ögon. Dem två magneterna tar upp saker som är magnetiska. Röret tar allt som inte är magnetiskt. Min uppfinning flyger i luften. Min uppfinning har ögon. Ögonen kan se var skräpet är. När skräpet kommer in i röret släps skräpet ut och blir till luft. När skräpet nuddar magneterna bränns dem upp och blir till rök för magneterna är så varma. När jag byggde min uppfinning kändes det roligt och spännande.

Av Sophie

 

Mina uppfinningar

Min ena uppfinning heter Mörkfixare den andra heter 2480. Mörk fixaren är som en stor lampa. 2480 är som två pinnar, bara att om man tittar i den då blir det större och man kan se allt skräp. Mörkfixaren har många hål där uppe. Den är rosa, svart, vit och silvrig. 2480 är som nya glasögon och kan se långt. Mina uppfinningar hjälper till att leta efter skräp!

Av Valeria