Vi har skrivit korta berättelser enskilt och tillsammans med andra. Berättelserna är planerade i förväg och vi har pratat om att berättelser ofta innehåller ett spännande eller roligt problem. Vi har också provat att lägga in adjektiv i våra texter för levandegöra berättelserna och göra det lättare att skapa inre bilder.

Bild på kronan: Ashton Mullins

 

KATTENS OCH HUNDENS DAG

Jag var ute och rastade min bruna hund. Då kom det en svart katt mot oss. Hunden såg den svarta katten som kom närmare mig och hunden började
skälla på katten. Då började hunden jaga katten. Jag hörde hunden och katten prata med varandra som sen förvandlade sig till människor. Jag blev väldigt förvånad. Jag sprang hem så fort jag kunde. Men de sprang efter mig. Jag sprang hem och svimmade. När jag vaknade så trodde jag att det var en jättestor dröm. Det hände två gånger. När jag vaknade igen så hörde jag hunden och katten. Jag tittade mig omkring då var jag i en blå och trädkoja och där inne fanns det en fin och röd dryck. Jag drack den och hamnade på marken och gick hem med katten och hunden. Då levde jag, den svarta katten och hunden lyckliga i alla våra dagar tillsammans.

Av Emina och Alice

Sagan glassen som smälte

Det var en gång en lillebror som gillade glass. En dag gick han och handlade i en glassaffär och köpte fjorton glassar. Han gillar verkligen glass! Glassen började att smälta. Nästa dag var det kallt ute så han gick till glassaffären igen och köpte fjorton nya glassar. Den här gången smälte de inte. Sen åt han upp alla fjorton glassar!

Av David

Den magiska spegeln.

Det var en gång en pojke som var hos sin farfar. Dem var på farfars sköna sommar stuga. Farfar var trött och la sig på den mjuka soffan och tog en tupplur. Medans farfar sov ville Pojken se vad som fanns uppe på den kalla vinden. Han gick upp på en trasig trappa och såg en dammig spegel. Han gick fram till den dammiga spegeln. Då såg han rök och ett mycket starkt ljus. Han undrade vad som hände och gick in i spegeln och trillade ner i en djup grotta och tittade upp. Han började att klättra upp. När han kom upp ur grottan befann han sig på ett skepp. Ur ett rum på skeppet kom det en pirat. Piraten blev så arg att pojken hade kommit ombord på skeppet att han låste i pojken i ett litet rum på skeppet och kastade nyckeln… Fortsättning följer!

Av Amila och Fatme

Sagan om fiskaren som träffades av blixten

Det var en gång en gammal fiskare som fiskade. Sedan blixtrade det på fiskaren. Han skadade sig och stukade foten. Då ringde jag polisen. Efter en stund kom polisen och ambulansen och sen blev han räddad av ambulansen. Han fångade en fisk och sen lagade mannen sin mellanstora fisk. Till slut åt han fisken tillsammans med polisen och ambulansen. Sen var det slut!

Av Jon

Ti och Treici med Rymdvarelse

Ti och Treici skulle till stranden för att plocka fina snäckor.
När dem plockade snäckor så såg dem nånting som blänkte så att dem fick ont i ögonen. Det var läskiga rymdvarelser. Ti och Treici kunde inte springa där ifrån för att rymdvarelserna omringade dem. Dem sög upp Ti och treici till rymdskeppet. När dem va halvvägs upp till Rymden så gick rymdskeppet i sönder för att dem krokade med en stor meteor. Så dem föll ner till en ö. Där fans det gott om mat och en båt som var brun och liten. Till slut försvann rymdvarelserna för att dem gillar inte vattendjur.

Av Kiannah och Nour

Pojken som trillade

Det var en gång en ung pojke som gick till affären. Han köpte ett grönt äpple. Sedan tappade han sitt äpple. Plötsligt trillade han på sitt äpple och började blöda. Då började han kalla på sina föräldrar och dom frågade vad som har hänt. Han svarade att han trillade. Dom lade på ett plåster. Det var ett plåster med blommor. Han fick inte ont och sedan var han hemma och till slut sov han i sin mjuka säng.

Av Marko och Josef

Den försvunna bilen

Det var en gång en gammal man. Han hade fem bilar i garaget igår, men idag är det bara fyra. Det var en tjuv som tog en av bilarna. Den gamla mannen lånade
pengar från hans chef. Den gamla mannen köpte tillbaka bilen. Han köpte också alarm till garaget. Han fick jobba extra för att få betala tillbaka. Han var glad!
Slut!

Av Michael

VÄSKAN MED DET OÖPPNADE BREVET

Det var en gång två pojkar. Den ena pojken hette Alexander och den andra Marcus. Båda hade brunt hår och båda är unga och elva år. De var själva hemma. De hittade en gammal väska i källaren, det var farmors väska. De öppnade väskan och i väskan fanns det en nalle som var brun med ett blått löst öga. Ögat ramlade och det fanns ett brev. Brevet lyste i guld. Pojkarna var rädda för att öppna den så de lämna det. Pojkarna funderade om de skulle öppna det. Men de öppnade aldrig brevet. De låtsades att de aldrig hittade brevet.
Men varför öppnade de aldrig brevet?

Av Emil och Mustafa

Sagan om monstret som knackade på dörren

Det var en gång två flickor och en hund som satt i köket. Flickorna hette Sandra och Diona. Dom åt mat i köket när ett monster knackade på dörren. Hunden hörde monstret och började skälla! Flickorna öppnade dörren men blev rädda och stängde den igen. Monstret såg jätteläskigt ut! Sandra och Diona lagade korv och potatismos till monstret. Då blev monstret glad och sa tack och gick därifrån. Sandra och Diona öppnade till sist dörren och tittade ut och monstret var inte där.

Av Diona och Sandra

Qrejmaquerarqu

Det var en gång en flicka som hette Stella och hon var 11 år. Hon var ute kl 12 på natten sen skulle hon gå hem. Plötsligt hörde hon fotsteg bakom sig. Stella vände sig om och då höll hon på att svimma för hon såg en tant med en förskräcklig mun. Den var uppskuren från båda mungiporna upp till öronen. Hon hette Qrejmaquerarqu och var ett spöke så det var omöjligt att springa ifrån henne.

Qrejmaquerarqu frågade om hon var vacker. Om hon svarade nej skulle Stella tömmas på blod. Stella tvekade en sekund, sedan sa hon ja. Qrejmaquerarqu blev glad. SEDAN TOG HON AV SIG SIN MASK! Stella blev jätterädd. Qrejmaquerarqu frågade samma sak igen: är jag vacker? Men om Stella svarar nej hugger hon henne med vassa saxar. STELLA SVARADE SAMMA SAK IGEN. JA! DÅ GJORDE Qrejmaquerarqu ETT LIKADANT HACK I STELLAS MUN!

Just då vaknade Stella äntligen och pustade ut. Det var bara en mardröm. Men då såg hon Qrejmaquerarqu som stirrade på henne utanför fönstret…

THE END

Av Sophie och Marina

Halloween

Det var två flickor som hette Dania och Valeria . De firade Halloween hemma hos Valeria. Dania bestämde att göra hemsk spökrunda. Vi gick ner till mörka källaren där vi hittade farmors gamla väska vi har öppnat väskan och hittat en skrynklig karta. Vi började att leta efter skatten. Vi gick till skogen och vi hittade ett kryss på marken. Vi har grävde och grävde ut ett liten låda vi har öppnade den och hittade där en nyckel. Bakom oss fanns en dör. Vi öppnade dörren med den silvriga nyckeln. På dörren var en liten handtag. På dörren var en lapp där det stod… Fortsättning följer!

Av Valeria och Dania